Ювілей Лесі Українки

25 лютого 1871 року з'явилась на світ Лариса Петрівна Косач, відома під псевдонімом Леся Українка. Тож сьогодні відзначається 150-річний ювілей видатної української письменниці, поетеси та громадського діяча, однієї з центральних постатей національної культури та найвідомішої жінки в українській історії, що зробила великий внесок в українську фольклористику і драму.
З нагоди відзначення ювілею в читальній залі бібліотеки представлено кножково-ілюстровану виставку "Геній тендітної незламності", яка ознайомила відвідувачів зі сторінками життя і творчості славетної поетеси (інформація представлена на виставці використана із презентації  життя і творчості Лесі Українки на сайті "Світ літератури" Химинець А.А.)
У спадок майбутнім поколінням Леся Українка передала велику мудрість справжньої любові до України, яку вона пронесла через усе своє життя.
Життя поетеси – це легендарний подвиг мужньої і мудрої людини, ніжної й нескореної жінки, геніального митця і борця, рівноцінну постать якій важко знайти навіть на планетарних художніх теренах.
Вашій увазі пропонуємо переглянути відео-презентацію життя і творчості Лесі Українки, підготовлену вчителем української мови та літератури, зарубіжної літератури Мукачівської ЗОШ І-ІІІст. №20 Химинець Адріани Арпадівни.

Немає коментарів:

Дописати коментар